x

Direct contact met een medewerker?

call +31 (0)572-745900
Medewerker
Worst

Vlees kopen en vleesproducten kopen, dit zijn de trends

Wanneer het uw taak is om vlees te kopen en om vleesproducten te kopen die aansluiten bij de wensen van uw klanten, dan zijn er veel verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden. Dan heeft u een professionele en betrouwbare partner nodig die kwaliteit levert. Vleesbedrijf P. van Essen doet dat én gaat nog een paar stappen verder. Wij anticiperen en onderzoeken de ontwikkelingen in de markt. Want wat vandaag gebeurt, bepaalt uw wensen voor morgen. Op deze pagina vertellen we u meer over trends als het gaat om vlees kopen en vleesproducten kopen.

Bent u (in uw organisatie) verantwoordelijk voor de inkoop van vlees en vleesproducten? Dan zult u op zoek zijn naar een professionele en betrouwbare partner die kwaliteit levert. Maar Vleesbedrijf P. van Essen doet meer dan dat. Wij denken ook vooruit en staan stil bij ontwikkelingen in de markt. Want wat vandaag gebeurt, bepaalt uw wensen voor morgen. Op deze pagina vertellen we u meer over trends als het gaat om de inkoop van vlees en vleesproducten.

1. Actief in productontwikkeling

Doordat wij veel vleesproducten samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen, hebben wij heel veel kennis en ervaring opgedaan. Vaak gaat het om een kleine aanpassing waarbij het product net iets anders gemaakt wordt ten op zichtte van vergelijkbare producten. Soms gaat het om grotere projecten, waarbij de totale receptuur vernieuwd wordt en alles ertussenin.
Het is de trend om te experimenteren met nieuwe kruidenmengsels. Met name de Mediterrane- en Mexicaanse kruiden worden op het moment vaak toegepast in vleesproducten. Daarnaast voegen wij steeds vaker groenten toe aan onze vleesproducten. Hiermee valt flink te combineren. Geef aan wat uw ideeën hierover zijn als u vlees koopt, dat vormt een goed uitgangspunt voor het vleesproduct met uw unieke receptuur.

2. Minder zout

Het terugdringen van zout in producten is al langere tijd een trend en een leuke uitdaging. Met behulp van extra kruiden lukt het om de smaakbeleving toch optimaal te houden. Hierdoor voldoet het vleesproduct niet alleen aan de eis dat het minder zout moet bevatten, maar voldoet het ook aan de smaakwensen van de consument. En daar draait het immers om. Alleen als de consument het vleesproduct lekker vindt én er lekker uit vindt zien, is er afzetmarkt voor.

3. Toevoegen van kaas

In de zoektocht naar lekkere unieke producten, voegen wij regelmatig kaas aan onze vleesproducten toe. Deze trend komt met name uit Amerika en wij zien daarin een toenemende vraag vanuit de Nederlandse markt. Aanvankelijk was dit alleen bij hotdogs, maar inmiddels wordt het assortiment van vleesproducten met kaas steeds groter. Denk daarbij aan rookworst met kaas en slavinken met kaas, die vervolgens Cordon Blue stick of kaasstick genoemd worden. Zo wordt vlees kopen en vleesproducten kopen een waar avontuur!

4. Kwaliteit staat voorop

Kwaliteit staat uiteraard altijd voorop. Door een aantal vleesschandalen is belangrijker dan ooit. Wij werken uitsluitend met eerste klas vlees en gebruiken NOOIT separatoren. Daarnaast vertrouwen we onze leveranciers en houden we regelmatig audits. Wij werken altijd volgens de geldende wettelijke EU-richtlijnen en houden ons zorgvuldig aan de HACCP-eisen en zijn we IFS-, SKAL- en blk- gecertificeerd.

5. Gericht luisteren naar klant

Onze opdrachtgevers komen uit het hele land. Wij denken altijd mee als het gaat om uw wensen en behoeften. Dankzij ruim 30 jaar ervaring weten we precies wat wel en niet werkt. Wij denken actief met u mee en helpen u om de juiste vleesproducten te kopen voor uw markt.

Meer informatie over de inkoop van vlees?

Wilt u meer weten over de laatste trends, zodat u het juiste vlees koopt en de juiste vleesproducten koopt, of wilt u een vrijblijvende afspraak maken met ons? Neem dan per telefoon of per mail contact met ons op. We brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden en onze werkwijze.

Contact opnemen

Vragen? neem dan contact met ons op

Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden. Stuur ons een bericht via de site of bel ons!

Stuur een bericht
Vleesbedrijf P. van Essen Praamstraat 15
8102 HM Raalte, Overijssel