Over ons

Vleesbedrijf met ruim 25 jaar ervaring

In 1992 begon Paul van Essen met zijn eigen Vleesbedrijf P. van Essen. Dankzij een achtergrond als slager weet hij alles als het gaat om vlees, vleesproducten en vleesbewerking. In eigen beheer produceerde hij zelfstandig worst, vleeswaren, pan klaar-artikelen en producten in het zuur. Zijn klanten waren marktslagers aan wie hij het hele assortiment kon leveren. Gaandeweg kwamen daar ook grossiers en groothandels bij. Inmiddels levert Vleesbedrijf P. van Essen aan klanten door heel Nederland.

Uitbreiding in 2002

In 2002 werd het aangrenzende pand aangekocht en gerenoveerd. Hiermee werd de productiecapaciteit flink uitgebreid. Nu staat er een pand van 2400 m2 op een perceel van 5500 m2. Het vleesbedrijf is zich vooral gaan specialiseren in de ambachtelijke productie van worst en pan klaar-artikelen. Die worden geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden met moderne machines. Het resultaat is een ambachtelijk en smakelijk eindproduct.

Vleesbedrijf én familiebedrijf

Inmiddels is ook de tweede generatie Van Essen werkzaam in het vleesbedrijf, waardoor het een echt familiebedrijf is geworden. Dit garandeert continuïteit, ook in de toekomst. Daarnaast werken er ruim twintig medewerkers, die allen gedegen kennis hebben van het HACCP -, IFS-, SKAL-systeem. Kwaliteit en voedselveiligheid staan hoog in het vaandel bij Vleesbedrijf P. van Essen. Daarom wordt er altijd gewerkt volgens de geldende, wettelijke EU-richtlijnen.

Inspelen op markt en trends

Bij Vleesbedrijf P. van Essen kijken we niet alleen goed naar de huidige ontwikkelingen en weersomstandigheden, waardoor we bij mooi weer bijvoorbeeld voldoende worstjes en andere producten voor de barbecue hebben. Maar we kijken ook goed naar trends in de markt. Denk hierbij aan productontwikkeling van hybride producten, maatwerk door bijvoorbeeld minder zout te gebruiken en het produceren van biologisch vlees. Ook daarom kiest u ons ambachtelijke vleesverwerkingsbedrijf.

Een greep uit ons assortiment:

- Pan klaar-artikelen
- Maaltijdcomponenten
- Kip maaltijdcomponenten
- Rookworst
- Barbecueworst soorten
- Mini vleesproducten
- Biologisch vlees
- Streekproducten

Contact opnemen? Bel of mail ons gerust

Heeft u vragen over ons vleesbedrijf, wilt u graag eens kennismaken of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Dan kunt u per mail of per telefoon contact opnemen. We helpen u graag verder en kijken uit naar uw samenwerking met ons vleesbedrijf!

Ambacht en vakmanschap