Inkoop trends van Vlees

Trends rond de inkoop van vlees

Bent u (in uw organisatie) verantwoordelijk voor de inkoop van vlees en vleesproducten? Dan zult u op zoek zijn naar een professionele en betrouwbare partner die kwaliteit levert. Maar Vleesbedrijf P. van Essen doet meer dan dat. Wij denken ook vooruit en staan stil bij ontwikkelingen in de markt. Want wat vandaag gebeurt, bepaalt uw wensen voor morgen. Op deze pagina vertellen we u meer over trends als het gaat om de inkoop van vlees en vleesproducten.

1.  Gericht luisteren naar klant
Onze klanten komen uit het hele land. Wij denken altijd mee als het gaat om uw wensen en behoeften. Zo weten we dat men in het Noorden graag een kruidnagel in de slavink wil, en dat de balkenbrij onder de rivieren krenten en rozijnen moet bevatten. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring weten we precies wat wel en niet werkt, en daar denken we actief met u over mee bij de inkoop van vlees.

2.  Actief inspelen op weer en feestdagen
Wanneer het mooi weer wordt, is er vaak meer vraag naar vlees. Iedereen wil dan kunnen barbecueën. En met de feestdagen willen mensen graag gourmetten. Bij de inkoop van vlees en vleesproducten houdt u hier rekening mee. Wij doen dat ook en zorgen ervoor dat we op die piekmomenten voldoende voorraad hebben om te kunnen produceren en leveren. Zo grijpt u nooit mis bij de inkoop van vlees en vleesproducten.

3.  Actief in productontwikkeling
Soms krijgen we vragen uit de markt, bijvoorbeeld of we ook groenten in onze slavinken kunnen verwerken. Maar we gaan daar ook zelf actief mee aan de slag, dan bedenken we bijvoorbeeld een variant op een bestaand product. Met andere kruiden ontstaat op die manier een heerlijke, zomerse slavink. Bij de inkoop van vlees kunt u uw voorkeuren aangeven én heeft u de keuze uit een steeds breder assortiment.

4.  Toenemende vraag naar biologisch vlees
Consumenten willen steeds vaker weten waar hun vlees vandaan komt. Ook vinden ze het belangrijk dat het dier een goed leven heeft gehad en speelt het milieu een rol. Voor ons biologisch vlees werken we daarom enkel samen met biologische boerderijen uit ons eigen land, zodat de herkomst van het vlees traceerbaar is. Vaak werken zij met Oudhollandse rassen, wat de smaak van het vlees ten goede komt.

5.  Kwaliteit staat voorop
Eigenlijk staat kwaliteit altijd voorop, maar dit is door een aantal vleesschandalen belangrijker dan ooit. Wij werken enkel met vlees en gebruiken geen separatoren. Daarnaast vertrouwen we onze leveranciers en houden we regelmatig audits. Ook werken we altijd volgens de geldende wettelijke EU-richtlijnen en houden we ons zorgvuldig aan de HACCP-eisen en zijn we IFS-gecertificeerd.

Meer informatie over de inkoop van vlees?

Wilt u meer weten over de laatste trends rond de inkoop van vlees, of wilt u een vrijblijvende afspraak maken met ons? Dan kunt u per telefoon of per mail contact met ons opnemen. We geven geheel vrijblijvend antwoord op uw vragen en vertellen graag over de mogelijkheden.

Ambacht en vakmanschap